Vegan Sloppy Joe / Veganski Sloppy Joe burger

Alright, we’ve come to the last installment of my vegan minced ‘’meat’’ trilogy and I’ve saved my favorite recipe for the very end. This Sloppy Joe is pretty much everything you would want to have in a burger. I really hope you give this one a try because I am salivating just thinking about how good this was.

IMGP7411

INGREDIENTS:

(Yields 1 burger / 1.04 EUR)

1 tsp sunflower seed oil (0.01 EUR)

3-4 tbsp vegan minced “meat” (0.33 EUR)

1 burger bun (0.20 EUR)

2 slices of vegan cheese (0.27 EUR)

1 tsp mustard (0.03 EUR)

1 tbsp vegan mayo (0.07 EUR)

1 tbsp ketchup (0.03 EUR)

A few thin tomato slices (0.07 EUR)

A few thin onion slices (0.03 EUR)

IMGP7415

IMGP7417

METHOD:

Place a non-stick skillet on medium heat with a teaspoon of oil and fry the vegan mince until dark brown and slightly crispy, for about five minutes. Remove the mince from the skillet and set aside. Cut the burger bun in half and place on the skillet to slightly crisp up, cut side down.

Once the bun is done, spread the bottom half with mustard, add a slice of cheese and top it with fried mince. Top the minced ‘’meat’’ with another slice of cheese and return everything to your skillet so the cheese can melt. Cover the skillet with a lid and cook for just a minute or two, until the cheese is nice and melty. Once the cheese is done, top it with tomato and onion. Spread mayo and ketchup on the top half of the bun, cover your burger and dig in immediately.

IMGP7416


Došli smo do zadnjeg dijela trilogije o veganskom mljevenom ”mesu”, a svoj sam najdraži recept sačuvala za kraj. Ovaj Sloppy Joe ima manje-više sve što bi ste mogli poželjeti u burgeru te se nadam da ćete isprobati recept u nastavku, jer meni cure sline samo kada se sjetim koliko mi je bilo fino.

SASTOJCI:

(Za 1 burger / 7,68 kn)

1 žličica suncoketovog ulja (0,03 kn)

3-4 žlice veganskog mljevenog ”mesa” (2,45 kn)

1 hamby pecivo (1,50 kn)

2 šnite veganskog sira (2,00 kn)

1 žličica senfa (0,25 kn)

1 žlica veganske majoneze (0,50 kn)

1 žlica kečapa (0,25 kn)

Par tankih šnita rajčice (0,50 kn)

Par tankih šnita luka (0,20 kn)

PRIPREMA:

Stavite tavicu na srednju vatru, pa na žličici ulja oko pet minuta pecite vegansko ”meso”, sve dok ne potamni i lagano se ne zahrska. Maknite ”meso” iz tave i stavite na stranu. Pecivo prerežite na pola i stavite na tavicu sa prerezanom stranom prema dolje da se blago zapeče.

Kada je pecivo gotovo, donju polovicu namažite senfom, stavite šnitu sira i po siru rasporedite ”meso”. Poklopite sa još jednom šnitom sira i tako sve zajedno vratite na tavicu da se sir rastopi. Poklopite tavicu i kuhajte samo minutu-dvije dok se sir ne počne topiti. Maknite s vatre i po siru poslažite šnite rajčice i luka. Gornju polovicu peciva premažite sa majonezom i kečapom, poklopite burger i odmah navalite.

Vegan Sloppy Joe / Veganski Sloppy Joe burger

One thought on “Vegan Sloppy Joe / Veganski Sloppy Joe burger

Leave a comment